Tankveiligheid

Met de producten van CASHCO Valve Concepts kunnen we u een totaal oplossing aanbieden om atmosferische tanks te beveiligen tegen over-en onderdruk en vlampropagatie.

De gewichtsbelaste kleppen kunnen worden ingezet op een manier zoals hieronder aangegeven. Afhankelijk van uw situatie, de geldende regelgeving  en standaarden (Bijvoorbeeld API2000, PGS29 en EEMUA) kan er ook voor een andere configuratie gekozen worden. Wij helpen u graag bij het berekenen van de geschikte appendages en het uitzoeken van de beste configuratie op uw tank.

Gewichtsbelaste kleppen:

Voor tanks met een klein drukbereik (Klein verschil tussen ontwerpdruk en ontwerpvacuüm) zijn de pilootgestuurde kleppen van CASHCO Valve Concepts uitstekend geschikt. Ze geven de volle capaciteit bij een minimale overdruk. Daarnaast zijn ze ook ongevoelig voor tegendruk in een headersysteem.

Pilootgestuurde kleppen:

De gesloten opslagtank dient tegen over-en onderdruk beveiligd te worden ten gevolge van opwarming of afkoeling in de dampruimte en /of niveau verandering in de tank.  “Blanketing” is een stikstof deken boven het opgeslagen product dit voorkomt emissie en helpt mee ter beveiliging tegen explosiegevaar (API2000 Annex F). “Blanketing” wordt daarnaast ook toegepast om bijvoorbeeld oxidatie van het product tegen te gaan.

Tankblanketing: