COMBIMASS® GA-s hybrid eco

Het eenvoudige modulaire analysestation COMBIMASS® GA-s hybride eco bestaat uit een geventileerde kast voor de cyclische analyse van biogas voor installatie binnenshuis, bijvoorbeeld in de gasmotor ruimte met een vast opgeslagen meetprogramma. Alle aansluitingen op de kast zijn voorbereid voor de aansluiting van kunststof slangen. De kast bevat slechts één gaspomp en het vereiste aantal kleppen voor analyse, voor het spoelen van de gasmodules en voor het aansluiten van een testgas. Er zijn vier gestandaardiseerde varianten met betrekking tot de gasmodules: alleen CH4, alleen H2S, CH4 & H2S en CH4, H2S & O2. Optioneel kunnen methaan en zuurstof ook continu worden geanalyseerd.

Alle gasmodules worden druk- en temperatuurgecompenseerd. Het analysestation heeft maximaal drie analoge uitgangen en één digitale uitgang voor de overdracht van een collectief alarm. Optioneel kunnen de gegevens en afzonderlijke alarmen via Modbus RTU worden verzonden naar een on-site-besturingseenheid.

Een testgasinlaat maakt verificatie ter plaatse en herkalibratie van gasmodules mogelijk met behulp van servicesoftware geleverd door Binder of een geautoriseerd gespecialiseerd bedrijf.

Het onderhoud is heel eenvoudig: filters en andere slijtagedelen kunnen door de klant worden vervangen, de gasmodules moeten jaarlijks door de fabrikant worden gecontroleerd en de cellen worden indien nodig vervangen. Nieuwe of gereviseerde gasmodules zijn in ruil beschikbaar, zodat de meetwaarden constant beschikbaar zijn. Het uitwisselen van de module duurt minder dan 2 minuten en kan door de operator zelf worden uitgevoerd.