RAMÉN VALVES

RAMÉN Ball sector valves

Ramén Ball Sector afsluiters worden gebruikt als on/off afsluiters en als regelklep voor vloeistoffen, gassen, maar zijn ook uitermate geschikt voor verontreinigde media en slib met name in de mijnbouwindustrie, pulp-en papierindustrie en chemie. Ook abrasieve slurries van ijzererts, steenkool, kalk en vliegas Kunnen met deze klep worden geregeld.
Leverbaar in de afmetingen DN25 tot DN300

Ramén Ball Sector Valve – Constructie principe

Ramén Ball Sector afsluiter is samengesteld uit een kogel sector (diagonaal gehalveerd) die via twee assen wordt geleid in het klephuis. Eén deel van de kogel van de kogelsector wordt gebruikt voor de afsluiting. Het andere deel doet de regeling en heeft een doorlaat met een diameter van ongeveer 80% van de nominale klepafmeting. Deze afmeting is de optimaal om de uitstekende regelende eigenschappen te verkrijgen.

Een veelzijdige regelklep, geschikt voor de meeste debiet regelingen

De klepkarakteristiek behoudt nagenoeg dezelfde procentuele waarde bij constante verschildruk. De gewijzigde gelijkblijvende procentuele bedrijfskarakteristiek (in bedrijf neemt de verschildruk toe naarmate de klep sluit) in combinatie met het uitstekende bereik van 300:1 zorgt ervoor dat de klep voor de meeste regeltaken kan worden gebruikt. De speciale aansluiting van het klephuis zorgt ervoor dat de verschildruk op de klep weinig invloed heeft op het bedieningskoppel.

Uitvoeringen:
–  KS-1     RVS 316L behuizing en kogel en zachte zitting PTFE/ Grafiet
–  KS-1A  RVS 316L behuizing en hard Chroom gecoate kogel en zachte zitting PTFE
–  KS-1B  RVS 316L behuizing en Hard Chroom gecoate kogel en stellite zitting (Class IV) voor abrasieve media
–  KS-1C  RVS 316L behuizing en Hard Chroom gecoate kogel en stellite zitting (Class IV) en Hard Chroom zitting houder ( voor verhoogde levensduur bij abrasieve media met hoge snelheid)
–  KS-1E  RVS 316L behuizing en Hard Chroom gecoate kogel en “Deep stellite” zitting (Class IV) en Hard Chroom zitting houder (voor abrasieve media toepassingen met harde deeltjes)
–  KSP     Behuizing en trim in Titanium met een soft seat.
–  KS-25  DN25 afmeting in 316L, leverbaar met diverse “trims” voor veelzijdige oplossingen en uitstekende prestaties bij de regeling van lage debieten van vloeistoffen en gassen binnen de diverse toepassingen.
–  KSG    Nodulair gietijzer, Polyurethane bekleed en Natuur Rubber beklede kogel voor een verhoogde levensduur bij toepassingen die zeer abrasieve deeltjes bevatten zoals bijvoorbeeld bij verpompen van zand en cement.